پاسخ به چند ابهام

پاسخ به چند سوال رایج​

چرا حوزه؟

آرمان ما ظهور است.

تنها راه رسیدن به آرمان ظهور «تشکیل تمدن اسلامی» است.

«تشکیل تمدن اسلامی» به دو عنصر نیاز دارد:

تولید فکر 2. پرورش انسان

نقش اصلی و منحصر به فرد در هر دو عنصر با علماء است...

امام خمینی ره:

«مسئولان ما باید بدانند که انقلاب ما، محدود به ایران نیست، انقلاب مردم ایران، نقطۀ شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمداری حضرت حجت است که خداوند بر همۀ مسلمانان و جهانیان، منت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد. مسائل اقتصادی و مادی، اگر لحظه ای مسئولین را از وظیفه ای که بر عهده دارند، منحرف کند، خطری بزرگ و خیانتی سهمگین را به دنبال دارد، باید دولت جمهوری اسلامی، تمام سعی و توان خود را، در ادارۀ هر چه بهتر مردم بنماید، ولی این بدان معنا نیست که آنها را از هدفِ عظیم انقلاب که ایجاد حکومت جهانی اسلام (تمدن نوین اسلامی) است، منحرف کند.» صحیفه امام، ج21، ص327

مقام معظم رهبری:

«براى ايجاد يك تمدّن اسلامى -مانند هر تمدّن ديگر- دو عنصر اساسى لازم است: يكى توليد فكر، يكى پرورش انسان. [تحقق اين دو مهم، نياز به نقش­آفريني اقشار مختلف جامعه از مديران تا آحاد مردم دارد] اما نقش علماى دين … يك نقش يگانه است؛ نقش منحصر به فرد است. مديران جامعه هم براى اين‌كه بتوانند درست نقش‌آفرينى كنند، به علماى دين احتياج دارند» [بنابراین نقش­آفرینی حوزه و روحانیت برای بنای تمدن اسلامی ضروری است]»

بیانات در اجتماع بزرگ اساتيد، فضلا و طلّاب حوزه‏ى علميه‏ى قم، در مدرسه‏ى فيضيّه‏ – 14/ 07/ 1379

استعدادهای برتر

بهتر نیست استعدادهای برتر بروند مهندسی و پزشکی و...؟

اتفاقا بهترین جا است و مهم ترین جا

مهم ترین کار «تربیت انسان و نسل» است. چرا؟ «فکر درست و خوب» وارداتی نیست! خیلی از خدمات را می شود از خارج وارد کرد! مثل خودرو خوب، برخی خدمات پزشکی و.... اما فکرمان را چی؟! تربیت؟!

آیا می خواهیم شهید چمران شویم یا تربیت کننده چمران؟ شهید شهریاری شویم یا تربیت کننده شهریاری؟ مرحوم آقای مجتهدی ره پنج وزیر شهید تقدیم کشور کردند؛ شهید تندگویان، فیاض بخش، چمران و...

شهید شهریاری یکی از شاگردان آیت الله جوادی بودند. معنای «مداد العلماء افضل من دماء الشهداء»  همین است.

ممکنه بفرمایید «اگر همه بروند تربیت انسان، کارهای دیگر چی؟» پاسخ اینه که فعلا خیلی کمبود داریم و راه داریم تا رسیدن به تعداد مطلوب طلبه.

درآمد طلاب

درآمد طلاب از کجاست؟

مبنای اقتصادی زندگی طلبه «قناعت» و از طرفی «باور به رزّاق بودن خداوند متعال» می باشد.

قسمتی از درآمد طلاب «شهریه» نام دارد. شهریه از خمس است و وابستگی به دولت ندارد. این مبلغ البته ناچیز است. در ادامه ی مسیر طلبگی البته جایگاه های مختلف شغلی برای طلبه فراهم می شود که تعدادی از آنها را در سوال بعد می توانید ملاحظه بفرمایید.

چه جایگاه های شغلی؟

طلبه چه جایگاه های شغلی ای خواهد داشت؟

«تدریس دروس حوزه»، «پروژه های پژوهشی»، «عضو هیات علمی دانشگاه ها و موسسات علمی شدن»، «قضاوت و شغل قضاوت»، «مشاوره خانواده و تربیت دادن» و ...

البته «شئون سنتی ای» مثل اقامه نماز و منبر و تبلیغ و... دارد.

نخ تسبیح همه ی این موارد «هدایت و تربیت انسان ها» است.

پذیرش

آیا روحانی پذیرش و مراجعه کننده دارد؟

اتفاقا در عصر زندگی ماشینی که گمشده ی بشر «آرامش» است و خیلی ها در جستجوی «معنای زندگی» هستند، نیاز به روحانی دارد بیشتر می شود.